Camelidynamics

Camelidynamics is opgericht door de Amerikaanse Marty McGee Bennet. Sinds 1981 wijdt zij haar leven aan het welzijn van alpaca’s en lama’s, en aan het opleiden van iedereen die enthousiast is over de omgang met deze kameelachtigen. Camelidynamics leert wat alpaca’s bedreigend vinden in de wijze waarop wij hen benaderen en welke alternatieve benaderingsmethoden er zijn. Vastgrijpen, achtervolgingen, worstelingen en spugen blijven voortaan achterwege. Het resultaat? Een dier dat zich veilig, kalm en zelfverzekerd voelt in het bijzijn van de mens. Simpele taken, zoals het omdoen van een halster, het geven van injecties en het knippen van teennagels, vormen geen bedreiging meer.

Onder: Linda Tellington-Jones (links) en Marty McGee Bennet.


In het kort

  • bestaat uit omgangstechnieken met alpaca’s en de juiste uitrusting;
  • komt voort uit het succes van 30 jaar ervaring;
  • is eenvoudig te leren;
  • is een combinatie van TTEAM & TTOUCH en balans;
  • resulteert in beter gedrag van alpaca’s;
  • zorgt voor besparing van tijd en energie in de omgang met de dieren.

TTEAM

TTEAM betekent Tellington Touch Every Animal Method en is ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. Linda is één van de meest respectabele dierentrainers ter wereld. Meer dan 35 jaar heeft zij wedstrijdgereden en trainingen gegeven in de paardensport. Marty McGee Bennet maakt in 1987 kennis met het werk van Linda Tellington-Jones, en samen schrijven ze het boek 'Llama Handling and Training, The TTEAM Approach'. Daarna volgen nog meer boeken, vele trainingsvideo's en audio-cd's.

Hieronder staat een fotovideo van de Advanced Training die Marty McGee Bennett gaf in 2010.

TTEAM is een holistische benaderingswijze van het trainen van dieren. De trainer zoekt de juiste manier om de alpaca of lama op meerdere niveaus te begrijpen; lichamelijk, mentaal, gedrag en emotie. TTEAM biedt een manier voor de heropvoeding van probleemdieren en een manier om jonge dieren op te voeden, zodat problemen achterwege blijven.

TTOUCH

De TTOUCH-methode bevat een unieke wijze van lichamelijke aanraking TTOUCH (Tellington-Touch). Het is eenvoudig te leren en zeer grondig. TTOUCH helpt het dier te focussen en te leren vertrouwd te raken met de nabijheid en de aanraking van de mens. De juiste aanraking kan namelijk dé manier zijn om een nerveus dier te kalmeren. Dit schept onmiddellijk een band tussen mens en dier.

© 2015-2018 Alpacawereld.nl